KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

4 Kasım 2025 Salı

197 - URŞUKBAŞ

 

Foto: Güray Cengiz

Kaynak: Hatice Özbek Cengiz
1su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Karıştırın, Şekillendirin, Fırında pişirin, çıktıktan sonra biraz pudra şekeri



Hasene Demirsahin tarifi:
Sabiha ablamın tarifi ile yapıyoruz biz güzel oluyor.
Miktarı ne kadar istiyorsan çay bardağı ya da su bardağı ile
Mısır yağı kullanıyoruz, kokusu olmasın diye.
Yağ koyduğun kadar pudra şekeri, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı tereyağı, aldığı kadar un.
Un çok olmalı ki, sıcağı görünce bayılmasın hamur.
Sonra ceviz büyüklüğünde hamuru yuvarlanıp şekillendirilir.



Blog Listem