Foto: Melek HASAN/ Romanya - Omirsa(Valea Seaca)
30-32 adet (bir tepsi) 1 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tuz Elinizden kolayca çıkan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 600 gr un serpin. 27 hamur topu yapın Peçeteyle örtüp dinlenmeye bırakın İnce tabakaları yayın (üç) Üst üste yerleştirilirler Bir kare elde edecek şekilde katlanırlar Köşelere ince kıyılmış cevizi yerleştirin. Katlanıp tepsiye yerleştirilirler Üzerlerine yarım litre sıvı yağ serpilir Bir süre yağı çekmesini bekleyin ve ardından önceden ısıtılmış fırına maksimum sıcaklıkta koyun (220 g) Altın rengine kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün. Şurubu bir kg şeker ve yarım litre su, dört veya beş dilim limondan kaynatın.