KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

30 Temmuz 2014 Çarşamba

130 - KÖSTENCE BAKLAVASI


Foto: Melek HASAN/ Romanya - Omirsa(Valea Seaca)


Romanyadan Merdan Monlasari'den KÖSTENCE BAKLAVASI tarifi
30-32 adet (bir tepsi) 1 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tuz Elinizden kolayca çıkan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 600 gr un serpin. 27 hamur topu yapın Peçeteyle örtüp dinlenmeye bırakın İnce tabakaları yayın (üç) Üst üste yerleştirilirler Bir kare elde edecek şekilde katlanırlar Köşelere ince kıyılmış cevizi yerleştirin. Katlanıp tepsiye yerleştirilirler Üzerlerine yarım litre sıvı yağ serpilir Bir süre yağı çekmesini bekleyin ve ardından önceden ısıtılmış fırına maksimum sıcaklıkta koyun (220 g) Altın rengine kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün. Şurubu bir kg şeker ve yarım litre su, dört veya beş dilim limondan kaynatın.






13 Temmuz 2014 Pazar

129 - KAZAN KALAŞ


Az bilinen, az bulunan bir tarif, tarifi alalı bir kaç yıl oldu, hala kızı Şehnazın kaynanasından öğrendiği bir tarif, blogdaki tüm yemekleri resimleri ile birlikte ve yapılışını adım adım yayınlıyordum, ancak 3 kez fotoğrafları koyduğum siteler kapandı, şimdiki garip haline büründü, negatif.com vardı, sonra slide.com ve adını unuttuğum bir site daha maalesef resimlerin çoğuna artık ulaşamıyorum
bu tarifi fotoğraflamak için bekletiyordum ki, bir köşede unutmuşum, taki Humeyra Pektut fotoğrafını ve tarifini gönderinceye kadar, bugüne nasipmiş, her iki tarifide yayınlıyorum.

1. tarif (Şehnaz Talay AYTEN'in tarifi)
bir kilo un
bir su bardağı sıvı yağ
bir paket kabartma tozu

karıştırılarak hamur tutulur
uygun büyüklükte parçalar koparılarak, çibörekten daha kalınca çibörek büyüklüğünde hamurlar açılır
hamurlar 10-15 yerinden parmakla deşilir
kızgın yağda kızartılır

sıvı yağ yerine tereyağı yada kaymak ile yapılan çeşitlride vardır
tok tutucu bir hamur işidir, tok tutması açısından ramazanlarda yapılır
afiyet olsun

Kaynak :Şehnaz Talay Ayten
Derleyen: Nafiz GÖNLÜŞEN


2. tarif (Humeyra PEKTUT' un tarifi)
1 su bardağı sıvıyağ. 3 yumurta. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu. ! tatlı kaşığı tuz.. 2 su bardağı su ve aldığı kadar un. Hepsi karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Yumruk kadar bezeler yapılır ve pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine çatalla yada parmak uçlarıyla izler yapılır. Kızgın ve bol yağda her iki tarafı kızartılır. Servis öncesi yağını alsın diye peçeteye dizilir. Biz en çok üzerine tozşeker dökerek yada reçelle yemeyi seviyoruz. Afiyet olsun Not: tok tutması açısından aynı bilgiyi Humeyra PEKTUT' ta veriyor, kazan kalaştan sahurların vazgeçilmezi olarak sözediyor. Kaynak: Humeyra PEKTUT


Blog Listem