Foto: Alptekin Özübek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk3MW3uStv6g3TKNgWdGMWRvBKsbexVRtgdTSJTkcS75BjLyJ776jq0i2Dy7_ZDu53KWPsCFU25-oWajaZA1Tt-EOxhhpJSTmoby1awUe6ymqg-Mt98tCYwyKJtefUG6c0sZYdipPRNUt-Elw5_ajFQLYX7uabX1id3_pu_CPIj5roPe10F3kyna0afGeq/w640-h562/alptekinden.jpg)
TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY
Foto: Alptekin Özübek
Foto: Recep Çalışkan-Nilüfer Çalışkan
kabaklı kırma yapılışı 4 tane yufka , 3 tane yumurta ,1 su bardağı yoğurt ,1/2 su bardağı sıvı yağ bütün malzemeler karıştırılır yufka nın üzerine sürülür. İç malzemesi: tatlı kabak, şeker, isteğe bağlı ceviz içidir. Kabak tatlısı şeklinde pişirilir,( şekeri kabak tatlısı kadar çok olmaz ) çatalla ezilerek yufkanın içine konulur bunun üzerine ceviz serpiştirilir. Kırma şeklinde kıvrılıp tepsiye dizilir kalan iç malzemesi üzerine sürülür 180 derecede pişirilir . Tatlı tuzlu olur. Kaynak: Nilüfer Çalışkan
46- KİTIRDEK - KITIR - ŞİBÖREK KIYIKI