Polatlı Karakuyu KATLAMA KALAKAY
Hıdırellezde yapılan farklı özel bir kalakay çeşidi
Sızıklı kalakay yapıyorlar, ancak farklı bir şekilde katlama tekniği ile yaptıkları için, diğer kalakaylardan ayırmak için KATLAMA KALAKAY adı ile yayınlıyorum
TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY
Polatlı Karakuyu KATLAMA KALAKAY
Foto: Murat Can ÖDEMİŞ
Genellikle çibörek yaparken, çibörek kenarları kesilirken çıkan hamurlardan yapılıyor
iki kesilmiş çibörek kenarı birbiri etrafına sarılarak birleştiriliyor ve yağda pişiriliyor.
Özel olarak yapılabilir ve hatta üzerine sıcakken toz şeker sepilebilir.
46- KİTIRDEK - KITIR - ŞİBÖREK KIYIKI