Bir başka deyişle Nogayşayı Ayakşay ve Tuğrak olmak üzere iki şekilde tüketebiliyoruz.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTqZHWv0-N9RWiUnaXOCoFcHMLqaZq4P-iAGN5ZjfAaMLJ4s4IVOQVGwUbFMKrv-zdkt2ABUl9GsrXpuTryYikvWd6CdULha8aMEhIqYkg8cuckze-aJ9sksBI_AVjCHCGV6Aq4WKA3swY/s1600/tugrak.jpg)
Nogayçayın bu haline tuğrak denir
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLlFxr_LZdDQl4ruVTWQx6rNMjzFD1Wusro_qzt_KU3JZ1pbC_TosiADzxD4fC5CGQX5150SzU-N1OhsWI-zPJy6Wl6fs-J84d47-GR0IZtJufDLVpsVM8uO-shXB-ObBrRHhDbDigv2E8/s1600/Tu%C4%9Frak.jpg)
Farklı zamanlarda çekilen bu fotoğraflar Nogaylarda Nogayçayın ve Tuğrakın tuttuğu yeri anlatmaya yetiyor.
Resimler ve Tarif Elif YILMAZ' dan
Kaynak : Elif YILMAZ