KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

11 Kasım 2024 Pazartesi

182 - ŞERBETLİ KABAK BURMA TATLISI

 

Foto: Kıymet Zeybek

Bir tepsi icin: 3 yufka (elde açılırsa daha güzel olur), 1,5_2 kg bal kabağı, sıvı yağ, toz şeker, ceviz.
Önce kabak rendelenir. Yufkalar 2’ye bölünür. Yarım yufkanın üzeri yağlanır, bolca kabak rendesi serpilir. Bir avuç kadar da toz şeker ve iri çekilmiş ceviz serpilir. Rulo şeklinde sarılıp kıvrılarak yağlı tepsiye koyulur.
Bütün yufkalar aynı şekilde sarılarak kol böreği gibi tepsiye dizilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. Biraz ilininca servis edilir.
İstenirse üzerine ılık şerbet dökülerek tatlı olarak da yenebilir.
Kaynak: Kıymet Zeybek

Blog Listem