KONYA SEYDİŞEHİR USULÜ TATAR
Konya seydişehirde yapılan tatar böreği doğu yörelerindeki gibi altlık olarak makarna içeriyor, yani erişte kullanıyor ancak üzerine yumurta dökülmesi ile diğerlerinden farklılaşıyor.
konya- seydişehir'de pişirilen tatar böreği şöyle bişeydir :
Erişte haşlanır..
ısıtılmış tepsiye yayılır..
üzerine süzme yoğurt suyla yumuşatılmış bi halde boca edilir.. ayrı bi yerde sahanda sarıları da karıştırılarak pişirilmiş yumurta da bunun üstüne dökülür..
en üste de pul biber de eklenerek eritilmiş tereyağı boca edilir..
erişte ile pişirilen en mükemmel ve basit yemektir..
Afiyet olsun
TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY