YIRTIK KOBETE (Milli Kırım Tatar yemeği)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQv-9z5AduMLGXKaUcdA5drvhbQin3DAT0OW1ggaXf9GjARdtgNNEiTTpNU3RN-RCWguS44W7nPnYxOfsx6sQWMMUGJuK5P7CsJcl9gZwJCMXCtmBijjBJWmw-V_xm3IQYL0Y953iWx__EwvWPfARlgyXpjVy9ukw-apEgtM8XgAVsAtR3jqLqpEYAEkey/w345-h317/y%C4%B1rt%C4%B1k%20kobete%202.jpg)
Hamuru için malzemeler
700 gram un eleyin
1 yumurta
100 ml kefir/yoğurt
1 çay kaşığı tuz
ihtiyacınız kadar su (hamur yumuşak olmalı ve elinize yapışmamalı).
Hamuru yoğurup yarım saat dinlendirdikten sonra ince bir tabaka halinde açın.
Dolgu:
Akciğerleri, böbrekleri, kalbi hazır olana kadar kaynatın ve kıyma makinesinden geçirin veya iki bıçak arası yapın
4-5 soğanı küpler halinde doğrayın ve 3-4 dakika kavurun
2-3 orta boy patatesi rendeleyin, 3 dakika daha pişirin
tuz ve damağınıza göre baharat ekleyin
ve ocaktan alın.
Daha sonra tüm malzemeleri birleştirip karıştırın, iç harcı hazır
Kaynak : Zera Kenzhikaeva
ciğer kobetesi de benzer şekilde her kat arasına konulup yapılıyordu.
sakatatlar içli kobeteler her kat arasına konularak yapılıyor gibi