KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

21 Ağustos 2024 Çarşamba

154 - YIRTIK KOBETE

 YIRTIK KOBETE (Milli Kırım Tatar yemeği)



Hamuru için malzemeler
700 gram un eleyin
1 yumurta
100 ml kefir/yoğurt
1 çay kaşığı tuz
ihtiyacınız kadar su (hamur yumuşak olmalı ve elinize yapışmamalı).
Hamuru yoğurup yarım saat dinlendirdikten sonra ince bir tabaka halinde açın.
Dolgu:
Akciğerleri, böbrekleri, kalbi hazır olana kadar kaynatın ve kıyma makinesinden geçirin veya iki bıçak arası yapın
4-5 soğanı küpler halinde doğrayın ve 3-4 dakika kavurun
2-3 orta boy patatesi rendeleyin, 3 dakika daha pişirin 
tuz ve damağınıza göre baharat ekleyin
ve ocaktan alın.
Daha sonra tüm malzemeleri birleştirip karıştırın, iç harcı hazır 
Kaynak : Zera Kenzhikaeva
ciğer kobetesi de benzer şekilde her kat arasına konulup yapılıyordu. 
sakatatlar içli kobeteler her kat arasına konularak yapılıyor gibi



Blog Listem