KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

17 Mayıs 2012 Perşembe

126 - KATMER KOBETE


Bu kobetenin hamurunun yapımında kullanılan teknik KATMER dediğimiz hamur işimizin yapımıyla aynıdır,

Tavuk pişerken soğanları oldukça iri doğrayıp,tavukla birlikte pişiririz biz. .Daha sonra köbeteyi yerken tavukların içinde piştiği salçalı ve soğanlı et suyunu göbetenin içini açıp dökeceğiz ve öyle yiyeceğiz

Hamurunu 1 adet yumurta ,un ve suyla yoğurur,5 bezeye ayırırız.
3 adeti altına,2 bezeyi de üstüne koyarız.
Yufkalar biraz kalınca olunca hiç ince olmuyor. 


Yufkaların arasını tereyağ veya 1 paket margarin ,biraz da zeytinyağıyla yağlayıp üst üste koyarız.
rulo yapıp ,hamuru çekiştirerek yuvarlak gül şeklinde kıvırırız, yani katmer yapar gibi.

 
Bu şekilde tekrar açılarak yapılan köbete katmer kıvamında tel tel oluyor
Köbetenin altını oluşturacak katmer hamuru merdane veya elimizle düzeltir ve tepsiye koyarız,
üstüne tavuklu soğanlı harcını koyar ,
üstüne de diğer 2 bezeli ,yağlı hamuru koyarız.üstüne yağ sürerek fırına veririz.

Köbete piştikten sonra üstüne tavuğun piştiği sudan biraz dökerek bir bezle örtüyoruz ve çekmesini bekliyoruz, bu şekilde biraz soğuduktan sonra üst tabakayı ortadan ikiye ayırıp kaldırarak alt tabakanın üstüne suyundan dökerek(fazla değil/çorba gibi olmuyor yani)hamurdan parçaları koparıp ekmek gibi yiyoruz..
Köbetenin içinide katık yapıyoruz
Üst tabaka bitincede altı parçalıyoruz.Harika bir tat.Ben annemden ve babaannemden öğrendim.çocuklarıma yapıyorum.
Afiyet Olsun

Kaynak: Leyla Ulusoy

Blog Listem