%20hanimdan,%20%20Qalaqay%202.jpg)
Foto:Erduan Ibraim
Tarif ve yapım : Romanya dan Mecidiye kasabasidan Cadrie (Kadriye) hanimdan,
500 ml kade sut ve ya qatik (yogurt), 2 (ekî) cîmîrta (yumurta), 250 ml may (yag sivi), 1 paket kuru maya (25 gram), yarim cay kașiģî sodyum bikarbonat, tuz. Qamîrîn basasîn, yedî qalaș yasap cayarsin. Hepsînîn cayip aralarîna sarmay cagîp pîșîresîn.
%20hanimdan,%20%20Qalaqay%201.jpg)
%20hanimdan,%20%20Qalaqay%203.jpg)
500 ml süt veya yoğurt
2 yumurta
250 ml sıvıyağ
1 paket kuru maya 25gram
yarım çay kaşığı sodyum bikarbonat
tuz
Mayalı hamur yapılır, 7 beze yapılır ve yazılır
yazılan hamurların aralarına tereyağ/sadeyağ sürülür
fırında pişirilir.
.jpg)






















.jpg)




.jpg)




.jpg)











































