KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

15 Kasım 2025 Cumartesi

198 - QATMER QALAKAY

 
Foto:Erduan Ibraim

Tarif ve yapım : Romanya dan Mecidiye kasabasidan Cadrie (Kadriye) hanimdan, 500 ml kade sut ve ya qatik (yogurt), 2 (ekî) cîmîrta (yumurta), 250 ml may (yag sivi), 1 paket kuru maya (25 gram), yarim cay kașiģî sodyum bikarbonat, tuz. Qamîrîn basasîn, yedî qalaș yasap cayarsin. Hepsînîn cayip aralarîna sarmay cagîp pîșîresîn.


500 ml süt veya yoğurt 2 yumurta 250 ml sıvıyağ 1 paket kuru maya 25gram yarım çay kaşığı sodyum bikarbonat tuz Mayalı hamur yapılır, 7 beze yapılır ve yazılır yazılan hamurların aralarına tereyağ/sadeyağ sürülür fırında pişirilir.

Blog Listem