KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

8 Kasım 2022 Salı

142 - SARMA MAYLI KALAKAY


Şaşırdınız değilmi, sizden önce ben itiraz ettim sordum lokum olmasın bu, yanlış fotomu diye ancak değilmiş, Vildan Sabriye Söğütlü Şaylı ile aynı tarzda maylı kalakayı tesadüfen Bulgaristan Vetovo Tatarlarından Emin Sebahatın da yaptığını gördüm

VİLDAN SABRİYE SÖĞÜTLÜ ŞAYLI tarifi
Biz maylı kalakayı bütün tepsiye yapmayız. Görüntü ve kolay parçalansın diye böyle yaparız.
Cıcık deriz hayvansal yağları sızdırıp yaparız. Bu kalakayı cıcık ile de yaparız
Çok az maya ve çok az(birer çay kaşığı) karbonat, tuz ve su ile yoğrulur. Sofra büyüklüğünde açılır yağ sürülür sızık(cıcık) konur.
Rulo şeklinde sarıp genişçe dilimler kesilip burkulur ve üzerine bastırılır. Tepsiye dizip üzerine su ve yağ sürer pişiririm.
Емин Себахат (Emin Sebahat) ise gönderdiği fotonun altına şöyle yazmış ve itiraz edenlere şu cevabı vermiş
Kıdırlez maylı kalakaylar azır
bızım anileren bılayı ürettıler,bız bılay bılemız,sende yap koriyik sızıkısı kadi bola.Poçanı turkler yapa,bız tatarlar kalakay yapamız

gönderileri yapanlar bu hamur işine direk MAYLI KALAKAY diyorlar, ancak karışmaması için SARMA MAYLI KALAKAY diyerek yayınladım

Blog Listem