KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

4 Eylül 2024 Çarşamba

159 - KATLAMA KALAKAY

 


Polatlı Karakuyu KATLAMA KALAKAY

Hıdırellezde yapılan farklı özel bir kalakay çeşidi
Sızıklı kalakay yapıyorlar, ancak farklı bir şekilde katlama tekniği ile yaptıkları için, diğer kalakaylardan ayırmak için KATLAMA KALAKAY adı ile yayınlıyorum

malzemelerimiz bir su bardağı kadar yoğurt kuyruk yağından çıkarttığımız sızık diyoruz biz kuzunun kuyruk yağı bu tuzumuz var toz şekerimiz var Birazcık da hamur kabartma tozu kullanacağım İki yumurtamız var İki yumurtanın bir tanesininin sarısını üstüne diye kullanacağım bu kadar aldığı kadar da unumuz tereyağı sıvı yağ karışımı bu kalakayımız bizim özellikle hıdrellezde yapılır Muhakkak bir hamur işi yapılır hıdrellezde 6 Mayısa Bahar bayramında baharı karşılamak maksadıyla amaç da beti bereketi artsın evin diye yapılan bir yemektir açtığımız pazıyı  yağlıyoruz bu sıvıyağ ve tereyağ karışımı karışımı sürüp, sızıklarımızı serptik rulo yaptık buzdolabında azıcık o yağın sertleştirmesi ve hamurun daha bir kıvam alması için beklettik şeklini vermek üzere yaklaşık 4-5 parmak genişliğinde kesip üzerinden bastırıp tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyoruz

Blog Listem