KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

25 Eylül 2024 Çarşamba

160 - ÜZÜMLÜ SARBURMA

 ÜZÜMLÜ SARBURMA

Foto : Amet Ghiulman

Tarif Emre Kayacık'tan: Azır yupkanı tabağa cay, mayman katıknı karıştırıp bu karışımı yupkaga sür üzerine yüzüm serpiştir ve yupkanı dürüm yasa tavaga tögerek yasap sar. Kalan May katık karışımını üstüne sür teran şeker sebele pırımda pişir.

Tercüme edelim; Hazır yufkayı tepsiye yayın, yağ ile yoğurdu karıştırıp yufkaya sürün, üzerine üzüm serpiştirin ve yufkayı dürüm yapıp tepsiye ortadan başlayarak yuvarlayarak sar, artan yağ-katık karışımını üstüne sürün, azıcık şeker sepeleyin ve fırında pişirin.

Fehime Çağlar'dan püf noktası : Açma yufkadan yaparsanız, kurutursanız daha güzel olur.

Tarif: Humeyra Bori Orucu
Üzümlü sarburmada ayni kıymalı gibi olur
sadece üzümler suda haşlanarak konur
yalnız üzümler çok haşlamayın biraz diri kalsin
açtığınız hamuru yagladıktan sonra bol üzüm serpiştirin
sarıp burarak fırında pişirin
afiyet olsun

Ayşe Akkan
 evet kuru üzüm koyardı birazda yağ ve şeker serpiştirir sarardı

Nеcla-Sеzai Ürеrsоy 
sarıburmanın içinе istеnilеn malzеmе kоnulabilir.kıyma,patatеs,pеynir ama asıl tatar sarıburmasının içinе bеnim büyüklеrim sarı çеkirdеksiz üzüm katarlardı vе çоk güzеl оlurdu.üzümlü оlarak bilеn vе yiyеn varmı acaba.

Sbry Cndmr
bek süyemiz. Annem ceviz de kuya. Ta tatlı bola


Blog Listem