KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

8 Aralık 2024 Pazar

187 - TAVA CANTIĞI / BAHÇESARAY USULÜ KARTOPLU KIYMALI CANTIK

 



Foto: Alptekin Özübek

MAYAYI HAZIRLIYALIM
Orta boy cam kaseye yarım yemek kaşığı maya 1 tatlı kaşığı toz şeker az su kaynar olmasın üstünü streçle kapatıp mayalansın
MAYALI HAMURUMUZU YAPALIM
Yoğurma kabına 10-11 su bardağı un benim tepsim büyük dikdörtgen 3 çorba kaşığı yoğurt 1 avuç tuz 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 50 gr margarin hazırladığımız maya karışımı o kaseyle 1 parmak eksik sıvıyağ ılık su yoğur mayalandır
İÇİNİ HAZIRLIYALIM
Soğanın büyüklüğüne göre büyükse bir orta boysa 2 küp küp doğra sıvıyağla kavur 3 top kıymayı ilave et kavur domates biber salçasıyla kavur büyüklüğüne göre 2 yada 3 büyük patatesi küp küp doğra ilave et kavur tuz ve biraz suyla pişir çok pişmesin dağılıyor altını kapatınca karabiber isteğe göre az pul biber ilave edilir soğumaya bırakılır
Foto: Alptekin Özübek YAPIMI
Dinlenen hamur alt kısmı biraz büyük olcak şekilde 2 ye bölünce ortadan ikiye değil yalnız alt kısmı biraz kalın oluyor üst kısmı biraz daha ince olacak şekilde
Tepsiye göre ister yuvarlak ister dikdörtgen açılır iç malzemesi tel kevgirle koyulur heryerine gelecek şekilde düzeltilir daha sonra üst kısmı açılır kenarları dıştan içe doğru kıvrılarak kapatılır üstüne çizikler atılır fırçayla sıvıyağ sürülür önceden ısıtılmış 180° fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir
Kaynak: Elçin Özübek Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem