KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

27 Nisan 2025 Pazar

192 - İRMİŞİKLİ KOBETE

Foto: Sema Sunel

Tarif: Sema Sunel
geleneksel hamur işlerimizdendir
annem bu mevsimde (ilkbahar girişi) çok yapardı
İçi için:
peynir altı suyu kaynatılıp irmisik yapılır
tavada irmisik biraz yağ nane yeşil soğanla birlikte bir taşım kavrulur
ocaktan alınır
içine biraz tuz biber yumurta katılır karıştırılır 
Hamuru:
İki kaşık yağ iki su bardağı peynir altı suyu kabartma tozu tuz koyup yoğrulur
Basma kobete tarzında yapılıyor

Katkı: Ayşe Sunel
birazda kuzunun kuyruğu ince çekilip kavrulur ellerine saglik guzel olmus afiyet olsun

Blog Listem