KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

5 Mayıs 2025 Pazartesi

193 - SOGANLI KALAKAY

Foto: Nezahat Yılmaz

Kaynak Tarif: Nezahat Durkan
ben göz kararı yapıyorum.
Ben yarım ay şeklinde doğranmış çiğ soğan koyuyorum,
Yoğururken koyuyorum.
büyüklerimden öyle öğrendim. Çok güzel oluyor. 

Bol soğan, bol sıvı yağ, kabartma tozu,
unu fazla geldiyse bir çay bardağı kadar su,
bir yumurta beyazı içine sarısı üstüne, yeteri kadar tuz,
pişiriyorum.

Blog Listem