KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

11 Mayıs 2025 Pazar

195 - KIYIR CANTIK

 

Foto: Ülkü Yörükçü

Tarif: Ülkü Yörükçü
bir su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı yoğurt üç subardagi süt iki kabartma tozu tuz aldığı kadar un iç malzeme için: kıyma 300 gram iki kuru soğan büyük üç patates patatesleri rendeleyip suyunu sıkıp soğanı rendeleyip kıyma tuz karabiber karıştır yapılışı: yağ yoğurt süt tuz karıştırın kabartma tozunu aldığı kadar unla kulak memesi yumsaklığında hamur yapın hamuru gözleme hamuru kadar boyutta beze yapın orta kalınlıkta açıp iç koyun kapatırken ucucuna değil biraz üstünü geri kapatın kenarlarını kıvırarak pişirin afiyet olsun

Blog Listem