KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

18 Mart 2012 Pazar

123 - TATLI KOBETE

Kırım yapımı bir tv mutfak programı olan lezzetli sofra serisinde yayınlandı tatlı kobete, geleneksel bir tatlı değil sanırım,programın aşçısı Rustem akay tarafından geliştirilmiş olabilir, Ancak Tatar mutfak kültüründen kaynaklandığı kesin


Tatlı kobete

5 bardak un
Yarım kilo margarin yada tereyağ
Bir çay kaşığı karbonat
400 gr kaymak
4 bardak şeker
Ve iki limon
Üstüne pudra şekeri

Unun üzerine yarım kilo margarini rendeliyoruz
Bir tarafta bir çay kaşığı karbonatı 400 gr kaymak içerisinde iyice karıştırıyoruz
Kaymakıda unun üzerine koyup karıştırıyoryuz
Hamur 1.5 saat dinlendiriliyor
İki limon kabuğu ile parçalayıcıda parçalanıp hazırlanır
400 gram şeker limon ile karıştırılır
Hamur iki parçaya ayrılır, alt kısmını oluşturacak hamur biraz daha büyük kesilir
Tepsinin içine kağıt yerleştirilir hamurun yapışmaması için
Hamur açılır tepsiye yerleştirilir üzerine şekerli limon sıvanır
Üst hamur açılıp üste yerleştirilir ve kenarları kapatılır
230 derecede 40-45 dakika pişirilir
Piştikten sonra üzerine beyazlıyacak kadar pudra şekeri sepilir
Dilimlenerek kobetemiz sunulur
Afiyet olsun

Blog Listem