KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

6 Eylül 2000 Çarşamba

KARTOFLANİKİ



Kuchnia tatarska: Kartoflaniki



Tartar katoflaniki 

 hamur için
un
su
Yumurta 
tuz

iç malzemesi
4 haşlanmış patates
3  haşlanmış yumurta
 birkaç dal Dereotu
birkaç dal taze maydanoz 
tuz
biber
tereyağı
pul biber acı biber (isteğe bağlı)

Küçük küpler veya sebze ızgara içine yumurta ve patates. İnce sebze doğrayın, sezon her şeyi hafifçe eritilmiş tereyağı dökün ve iyice karıştırın tat.

Un, su, yumurta ve tuz ve yoğurun hamur köfte dinlenmiş bırakmak için küçük parçalar halinde bölmek hamur (yaklaşık bir saat daha az olabilir) ve köfte gibi bir daire üzerinde her dışarı rulo. Biz pişirme sırasında dökülmemesi dikkatlice doldurma için tutarak, kenarları tutkal, doldurma bir kaşık koyun. Uçları sırasıyla şekil verme fırfırlar zdobimy. Kolaylığı için, kek, büyük bir pasta wywałkować ve bir cam, küçük daireler Döşeme doldurma ve yığın biter empoze. Mantı hazırlama Bu yöntem Kartoflaniki kaynar tuzlu suda yaklaşık 10 -15 dakika pişirin ve tereyağı ile tepesinde hizmet .. daha hızlıdır.
Emilia TEMİZKAN blogundun google çevirisidir.

F
F

bir başka tarif
  • Malzemeler

    Hamur için Malzemeler:
    - Buğday unu 1/2 kg
    - 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    - 4 yemek kaşığı ekşi krema
    - 1 bütün yumurta
    - 2.1 szkl tatlı süt
    - 1.2 szkl sıcak su
    - Tuz
    - Biber
    - 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı yaklaşık 10 gram
    Dolum için Malzemeler:
    - 1 küçük tatlı lahana
    - 1 küp peyniri
    - 1/2 kg patates
    - Kimyon
    - Tuz
    - Biber
    - Tereyağı 1 adet küp
    - 2 soğan, küp şeklinde kesilmiş
  • Hazırlama yöntemi

    1.
    1 Biz dolgu hazırlamaya başlar. Ince lahana kesin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 Patatesleri soyun ve pişirmek için set düğmeleri. boşaltın. 3 Şimdi köfte veya patates + peynir + pişmiş beyaz lahana + kimyon + baharatlar + kızarmış soğan için doldurma gibi yapın. mieszamy.Doprawiamy tam tadı. 4 Sonra miesimy kek. Biz unu iyi yapıyor.Onun karışık birlikte süt, ılık su ve bir yumurta ekleyin. Tuz ve ekşi krema ve zeytinyağı ve kabartma tozunu ekleyin.5 yoğurun. Hamur kıvamı gibi köfte şekilde olmalıdır. 6 Şimdi hamur rozwałkowywać ve daire daha kesip dolma ve daha büyük köfte veya çantanızda bir formu yok. Yağlanmış unlanmış ve ve yaklaşık 20 dakika pişirin 7 koymak.Tereyağı 8 Fry soğan. 9 Fırında soğan ve tereyağı veya ekşi krema ve hatta kefir verilebilir kartoflaniki. Onlar büyük hem sıcak hem de soğuk tadı
" W tradycyjnym pożywieniu tatarskim ważną rolę pełniło mięso, przy czym dominowała tu baranina i gęsina, ongiś ponoć chętnie jadano mięso kozie. 

Specjalnością kuchni tatarskiej są kołduny, które, jak się uważa, są znacznie lepsze od kołdunów wileńskich, a zwłaszcza kowieńskich. 

Są od nich zdecydowanie mniej tłuste, nie używa się bowiem do ich robienia łoju 
( choć w II połowie XIX w. Tatarzy mieszkający na Suwalszczyźnie do kołdunów używali łoju nerkowego ). 

Ciasto do kołdunów jest robione z mąki i jajek ( na kilo mąki bierze się 2 lub 3 jaja ) i niewielkiej ilości wody, nadziewa się je surowym, posiekanym ( dziś często zmielonym ) mięsem wołowym lub baranim, z dodatkiem majeranku, pieprzu, soli i cebuli ".


"Geleneksel gıda tartar olarak önemli bir rol buraya koyun ve kaz, bir zamanlar bildirildi keskin yenen keçi eti hakim eti oynadı. 
Tatar mutfağı köfte Vilnius çok daha iyi olduğuna inanılmaktadır özel köfte, özellikle kowieńskich olduğunu. 
Onlar, kendi yapım içyağı, çünkü çok daha az yağlı kullanılmaz 
(Ondokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında. Böbrek içyağı köfte Suwalki bölgede yaşayan Tatarlar kullanılmasına rağmen). 
Köfte için hamur, un ve yumurta (un kilo 2 veya 3 yumurta alabilir başına) ve küçük bir su miktarı ile yapılır, dolma çiğ, doğranmış (bugün çoğu toprak) mercanköşk, karabiber, tuz ve soğan ilavesi ile sığır veya koyun eti, ".

F
F
F
F
F

Blog Listem