KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

6 Aralık 2014 Cumartesi

İRİMŞİKLİ ŞIRLAMA SARMA - 136


İRİMŞİKLİ ŞIRLAMA (EKŞİMİKLİ/LORLU AKITMA)


Tarifi: 2-3 adet yumurta, 200 gr seker, 3 cay kasigi tuz, 1 litre sut, 0,5 litre su ( suyu akitmanin alti yanmasin diye katiyoruz ), 200 ml siviyag, vanilya, 500 gr un.
akışkan bir hamur yapılıp kepçeyle tavaya dökülür
2-3 kaşık şeker bir yumurta ile lor iyice ezilerek karıştırılıp iç hazırlanır.
altlı üstlü pişirilen şırlamanın üzerine bir kaşık kadar ekşimik/lor (irimşik) konur,
yaprak sarma sarar gibi sarılır,
hazir olduktan sonra her birine biraz teryagi eritip dökülür.

lor/ekşimik yerine recelle de guzel olur! Afiyet olsun!

Kaynak: Lenura Banu

Blog Listem