KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

13 Aralık 2014 Cumartesi

ŞUBAR PAKLALI CEVİZLİ LAKŞA SÜZME - 138

ŞUBAR PAKLALI CEVİZLİ LAKŞA SÜZME

Tarif:
Bir bardak kadar barbunya haşlanıp süzülür
3 bardak kadar una, iki yumurta kırıp su ilavesi ile hamur yapılır
yufka inceliğinde açılır
iki parmaktan az daha ince şeritler kesilir
şeritler yapışmaması için az unlanıp 5-6 mm kalınlığında lakşalar (erişte) kesilir
lakşalar kaynayan tuzlu suda haşlanır, pişince süzülür
süzülmüş lakşalar tabaklara alınır üzerine haşlayıp piyaz pişirdiğimiz barbunyalar ve ufalanmış ceviz içi serpelenir
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
afiyet olsun

Kaynak: Lenura Banu

Blog Listem