Nogay mutfağından bir yemek Etli Torta ve yanında Ayakşay
Malzemeler:
100 gram kadar kıyma
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı un
Bir buçuk su bardağı su
Bolca pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
100 gram kadar kıyma
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı un
Bir buçuk su bardağı su
Bolca pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Kıyma yağda güzelce kavrulur, kavrulunca üzerine ince doğranmış soğan katılır.Soğanlarda iyice pişince salça, pul biber, karabiber ve tuzu katılır. Bir iki dakika bu şekilde kavrulur. Bir yandan da bir tasta un ve su topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Kavrulmakta olan kıymalı karışıma un karışımı da eklenir.Beş dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Puding kıvamına gelince altı kapatılır. (Ekmek banarak yenir, acılı daha lezzetli olur.)
Kıyma yağda güzelce kavrulur, kavrulunca üzerine ince doğranmış soğan katılır.Soğanlarda iyice pişince salça, pul biber, karabiber ve tuzu katılır. Bir iki dakika bu şekilde kavrulur. Bir yandan da bir tasta un ve su topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Kavrulmakta olan kıymalı karışıma un karışımı da eklenir.Beş dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Puding kıvamına gelince altı kapatılır. (Ekmek banarak yenir, acılı daha lezzetli olur.)
Kaynak; Rumeysa TAHİROĞLU