BOHÇA
KATLAMASI
geleneksel tatar yemekleri nden birisidir
MALZEMELERİMİZ
bir kilo un, yaklaşık yarım litre su ve bir çorba kaşığı tuz
unun ortasını açıp suyu yavaş yavaş ilave ederken unu yedirerek bulamaç haline getirin
su bittiğinde etrafındaki unu yavaş yavaş katın bulamaç akıcılığını yitirince unun tamamını
katarak yoğurun ve hamur haline getirin biraz yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın
hamur dinlendikten sonra yufkalar açılır ve 6-7 parmak genişliğinde kareler kesilir
karelerin uçları ortada birleştirilerek bohça gibi yani zarf gibi kapatılır
yaptığımız bohça katlamaları kızgın yağa atılarak kızartılır
yağdan çıkardığımız bohça katlamalarının dört ucunun birleştiği ortasına sıcakken toz şeker dökülür
şekerler sıcaktan eriyerek hamura yapışır
bohça katlamaları düğünde oğlan evine oğlan evinin akrabaları ve tanıdıkları tarafından getirilir ve oğlan evide bunları kız evine götürür
Derleyen: Nafiz Gönlüşen Kaynak: Sadiye Gönlüşen
TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY