KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KİRDE

KİRDE


İçi: çiğ çentilmiş kuru soğan ekşimikle karıştırılır veya sadece lor konur

Mayalı hamur yapılacak
Bi kilo una 2 su bardağı ılık su,bi tatlı kaşığı şeker,bi tatlı kaşığı tuz
Şeker kabartması için konur, yaş maya konur hamur  yapılıp üstü kapatılıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır
Ellediğimizde kabarıp iplik iplik olmuşsa  mayası gelmiştir yaklaşık 20dk yeter
el yağlanıp hamur yaklaşık altı parmak eninde uzunca elle taptap taptap yastağaça açılır içine harcı konup kıvrılıp lokum gibi kesilir
veya merdane yardımıyla yufka büyüklüğünde açılır
üzerine harcı serpiştirilir  altı parmak genişliğinde bir parça kesilir

kesilen parça kıvrılıp iki parmak genişliğinde parçalara ayrılır

tepsiye döşenir  

bol yoğurt yağ ve yumurta karışımı üzerine sürülür,dökülür
sıcak fırında pişirilir


Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem