KİRDE
Mayalı hamur yapılacak
Bi kilo una 2 su bardağı ılık su,bi tatlı kaşığı şeker,bi tatlı kaşığı tuz
Şeker kabartması için konur, yaş maya konur hamur yapılıp üstü kapatılıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır
Ellediğimizde kabarıp iplik iplik olmuşsa mayası gelmiştir yaklaşık 20dk yeter
el yağlanıp hamur yaklaşık altı parmak eninde uzunca elle taptap taptap yastağaça açılır içine harcı konup kıvrılıp lokum gibi kesilir
veya merdane yardımıyla yufka büyüklüğünde açılır
üzerine harcı serpiştirilir altı parmak genişliğinde bir parça kesilir
kesilen parça kıvrılıp iki parmak genişliğinde parçalara ayrılır
tepsiye döşenir
bol yoğurt yağ ve yumurta karışımı üzerine sürülür,dökülür
sıcak fırında pişirilir
Derleyen: Nafiz Gönlüşen