KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

2 Kasım 2024 Cumartesi

177 - VETOVA PİDESİ

 

Foto: Meylin Kmbrova
Meylin Kmbrva'dan Bulgaristan-Vetovo pıdesı.
"Süt, may, cımırta,tuz ve undan cımşak kamır basamız. Tepsıge gore 5-6 ince kamırnı cayarak, aralarını maylap ve ortasına penarman toşiymıs.
Penarın(peynir) işıne kop az pırınş(lapa) gabartıp karıştıramız. Pufudug bolsun
Toylarda ve Mevlütlerde yapılır Bulgaristanda bıldığm kadar sade bızım kasabada tatarlar yapa." demiş Kaynak: Meylin Kmbrova Süt, yağ, yumurta, tuz ve undan yumuşak hamur hazırlıyoruz tepsiye göre 5-6 ince hamuru yayarak aralarını yağlıyoruz ve ortasını peynirle döşüyoruz
peynirin içine çok az lapa pirinç kabartarak karıştırıyoruz, yumşak olsun
Düğünlerde ve mevlütlerde yapılır.

Blog Listem