KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

7 Kasım 2024 Perşembe

180 - MILTIK ÇORBASI

 Mıltık: Tatarcada tabanca demektir, tabancanın attığı bilyalara/saçmalara benzetilerek adına mıltık çorbası denmiştir.

Foto: Kıymet Zeybek
Tarifi: 500gr.kiyma (istediğiniz kadar) tuz ve karabiberle yoğrulur. Avuç içi kadar bir parça alınarak una bulanıp fındık büyüklüğünde
koparılıp yuvarlanır, unlu tepsiye atılır. Kiyma bitene kadar aynı işlem tekrarlanır, unlu tepsi hafif hafif sallanarak bütün köftelerin unlanmasi sağlanır .
Büyücek bir tencereye bir bütün soğan ve yarıdan çok su koyulur.
Kaynayınca köfteler içine atılıp karıştırılır. Yarım kahve fincanı pirinç ilave edilir.Arada bir karıştırılarak pişirilir.
Yarım kg. kadar yoğurt 2 kaşık unla çırpılır, biraz su eklenip tekrar çırpılır, biraz da çorbanın suyundan ilave edilip karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş çorbaya eklenir.Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır. Kaynak:Kıymet Zeybek

Blog Listem