KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

5 Kasım 2024 Salı

178 - İKİ YUFKALI SARBURMA


Foto:Gülten Aksaya

un su tuz hamurunu bunlarla yogurunuz kulak memesi yumaşklinda olacak
patatesini haşlayıp soyup eziyorsunuz patatese tuz katıyorsunuz
iki kattan yapıyorum önce birinci hamuru incecik açıyorum
onu sofra bezine seriyorum
o kururken
ikinci hamuru açıyorum gene ince
yağlıyorum patates döşüyorum
sonra üstüne kurumuş hamuru koyuyorum sarıyorum
önceden hepsini açıyordum kuruyordu sonra sarıyordum
şimdi yapamıyorum dediğim gibi yapıyorum
üzerine sadece yoğurt ve sıvıyağ karıştırıp sürdüm
fırında pişirdim
Kaynak:Gülten Aksaya

Blog Listem