Foto: Vetovadan Meylin Kmbrva
Vetovadan Şirin ER tarifi:
Vetovadan Şirin ER tarifi:
bir ölçek için 3 kaşık yort,1tatli kaşık tuz,1 çay kaşığı soda karbonat,1tatli kaşık sirke,2su bardak ılık su,4 bu ardak un,hamuru iyice yoğrmak gerek,bezelere biliyorsun alta 7,üstüne 6 gelecek şekilde , aralarına sıvı yağ serpin, iç harcını tavuk etinden,ve ya kıymadan olur,tavuk etinden kemikleri ayırın,domatesli pirinç pilavı yapın,biraz diri,diri kalsın ,bu işlem bittikten sonraki,bezeler aciyorsunuz alta gelen hamurun üzerine tavuk etli pilavı dökün,ve üstüne gelen bezeleri actiktan sonra unutmadan aralarına sıvı yağ serpin,bu işlem bittikten sonra kenarları saç örgü gibi bir sanat eseri yalanmış tepsiye alıyorsunuz 190 derecede 50dakika pişer,hamurun üzerine yağ serpin , tavuklu pilava nane tercihimiz olursa daha lezzetli olur, şimdiden afiyet olsun,kusura bakmayın biraz tana,tane yazdım, kolaylık olsun ,iyi geceler dilerim
Gönderileri için teşekkür ediyor, sizlerden de katkılar bekliyoruz