KATLI KESKEN
1 kilo tuzsuz (künefelik) peynir / (veya lor)
200 gram kaymak
2 su bardağı un, bir tutam tuz
Ceviz
Şerbeti için
3 bardak toz şeker
4 bardak su
5 damla limon suyu
Bildiğimiz çibörek hamuru yapıyoruz, iri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz
Bezeyi açıyoruz
Rendelediğimiz künefelik peynirden koyuyoruz
Diğer bezeyi üstüne kapatıp kenarlarını çibörek keser gibi kesiyoruz
Bol sıvı yağda kızartıyoruz
Ne kadar bol ve kızgın yağda kızartırsak o kadar az yağ çeker hamurumuz
Katlı keskenleri sıcakken dörde bölerek
Üzerine soğuk şerbeti döküyoruz
Üzerlerini kaymak ve cevizle süsleyip servis yapıyoruz
Afiyet olsun