KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

10 Ağustos 2024 Cumartesi

145 - KATLI KESKEN

 

KATLI KESKEN

1 kilo tuzsuz (künefelik) peynir / (veya lor)

200 gram kaymak

2 su bardağı un, bir tutam tuz

Ceviz

Şerbeti için

3 bardak toz şeker

4 bardak su

5 damla limon suyu

Bildiğimiz çibörek hamuru yapıyoruz, iri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz

Bezeyi açıyoruz

Rendelediğimiz künefelik peynirden koyuyoruz

Diğer bezeyi üstüne kapatıp kenarlarını çibörek keser gibi kesiyoruz

Bol sıvı yağda kızartıyoruz

Ne kadar bol ve kızgın yağda kızartırsak o kadar az yağ çeker hamurumuz

Katlı keskenleri sıcakken dörde bölerek

Üzerine soğuk şerbeti döküyoruz

Üzerlerini kaymak ve cevizle süsleyip servis yapıyoruz

Afiyet olsun


Blog Listem