KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

27 Ağustos 2024 Salı

156 - KAŞIK AŞ

sorpa+kaşıkbörek şeklinde düşünebiliriz, 

https://www.gotovim.ru/sbs/kashykash.shtml adresinden google çevirisidir.

Hazırlanmak için ihtiyacınız olacak:

et suyu için:
sığır eti veya dana eti ve sebze

hamur için:
su - 150 ml
süt - 150 ml
tuz - 1 çay kaşığı. (slayt ile)
un - 700g
yumurta - 1 adet.

dolgu için:
kıyma (sığır eti, kuzu eti veya dana eti) - 500g
soğan - 1 adet.
tuz, karabiber - tadımınıza göre.

Yemek tarifi :

Sığır eti veya dana eti göğüs eti ve sebzelerden berrak bir et suyu pişirin. Daha sonra su ve süt karışımından, bir çay kaşığı tuz, un ve 1 yumurtadan oluşan hamuru yoğurun.

Hamuru 30 dakika bekletin, sonra tekrar iyice yoğurun ve kurumasını önlemek için üzerini örtüp 30 dakika daha bekletin.

500 gram kıymam var, 1 büyük soğanı ince ince kıyıyorum. Bir blender bile kullanabilirsiniz. Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber.

Hamur dinlendi. Küçük bir parça kesip ince bir şekilde yuvarlayın ve 1,5x2 cm kareler halinde kesin.

Her birinin üzerine bezelye büyüklüğünde kare kıyma koyup kapatın. Hamur çok çabuk kurur, bu yüzden üzerini ıslak gazlı bezle örtün.

Köfte yapma süreci uzun ve düşündürücüdür.

Et suyu zaten pişmiş. Eti çıkarıyoruz ve sonra onu başka bir şey için kullanabilir veya yaban turpu veya hardalla yiyebilirsiniz.
Sebzeleri atıyoruz; lezzetini kaybetmişler.

Yanına bir tencere kaynar su koyun ve önce köfteleri kaynar suda 30 saniye, et suyunun bulanık olmaması için bir ön haşlama yapın.

Daha sonra mantıları çıkarıp pişirdiğiniz et suyunda her zamanki gibi pişirin. Bol yeşillikli bir tabağa koyun, yeşil soğan, maydanoz, tere, nane gibi.

Bir kaşığa sığacak kadar sadece 10 tane sığdı. Bu, onların büyük olduğu anlamına gelir, daha küçüklerine ihtiyacımız var.

Ekşi krema veya Yoğurt ekleyin.
Afiyet olsun


Blog Listem