KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

29 Ağustos 2024 Perşembe

157 - BOHÇA PİTE

 

Bohça pite

1 bardak su
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Yarım kilo un
Hamur yapılır, üstü kapatılıp 15 dk dinlendirilir
5 adet yeşil soğan küçük doğranır
Bir küçük soğan çentilir
300 gram ekşimik/lor(irimşik)
1 çay kaşığı kadar karabiber
1 çay kaşığı kadar kırmızı biber
2 çay kaşığı kadar tuz
1 yumurta kırılıp karıştırılır iç harç
Gözlemenin yağlı tavada pişen versiyonu diyebiliriz
orta büyüklükte hamur açılıyor, iki taraftan ortada buluşturuluyor
içine yeşil soğanlı peynir/ekşimik konuyor
bu kez diğer iki uç ortada buluşturuluyor
ve arkalı önlü 2 kez çevirerek yağlı tavada pişiriliyor

Blog Listem