Şaşlık 16. yüzyılda Kazaklar tarafından Kırım Tatarlarından ödünç alınmış olsa da şişler 19. yüzyılın sonlarına kadar Moskova'ya ulaşamadı. Çok popüler oldu, 1910'dan itibaren St. Petersburg'daki restoranlarda servis edilmeye başlandı. 1920'de Rusya'nın her yerinde şehir yemeği olarak yaygınlaştılar.
Türkçe adı "şiş kebap"tır
asitli meyve veya sebze sularının yanı sıra, Yoğurt eti yumuşatır;
Terbiye için
Bir soğanı rendeleyin ve suyunu çıkartın, Soğan suyu eti yumuşatacaktır.
tuz, karabiber ve kavrulmuş ve çekilmiş kimyon eklenir.
Karıştırıp buzdolabında en az bir gün bekletin.
kırım çarşısından pişmeye hazır şaşlık çeşitleri