KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

14 Ağustos 2024 Çarşamba

148 - MİNGEN KATLAMA

 

Katlamamız Romanyada yapılan Katlama festivalinde diğer katlamalar arasında


1 kg. Un, yarım çaykaşığı pakmaya, su, tuz

Un, maya, tuz, su karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız.

3- 4 saat mayalanmasını bekleyin, mayalanmış hamurdan parçalar kopartıp ince bir şekilde açın ve kızgın yağda kızartın ve pudra şekeri sepeleyin

Gönderilen diğer katlama fotoları, sağdaki Hamidiye Alacadan kıygaşa görünümlü

Ghiulgian Sadic
Qatlama dediğimiz togerek hamur şeklinde kesilip yağda kızartılır.
Kenarın her tarafı çentiklidir.
Toylarda katlama'ma birlikte pişirilir tepsiye konularak toy sahibine götürülür.
Şu an pek yapıldığını düşünmüyorum, evelden yapılırdı .






Blog Listem