Katlamamız Romanyada yapılan Katlama festivalinde diğer katlamalar arasında
1 kg. Un, yarım çaykaşığı pakmaya, su, tuz
Un, maya, tuz, su karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız.
3- 4 saat mayalanmasını bekleyin, mayalanmış hamurdan parçalar kopartıp ince bir şekilde açın ve kızgın yağda kızartın ve pudra şekeri sepeleyin
Ghiulgian Sadic
Qatlama dediğimiz togerek hamur şeklinde kesilip yağda kızartılır.
Kenarın her tarafı çentiklidir.
Toylarda katlama'ma birlikte pişirilir tepsiye konularak toy sahibine götürülür.
Şu an pek yapıldığını düşünmüyorum, evelden yapılırdı .
Kenarın her tarafı çentiklidir.
Toylarda katlama'ma birlikte pişirilir tepsiye konularak toy sahibine götürülür.
Şu an pek yapıldığını düşünmüyorum, evelden yapılırdı .