KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

20 Ekim 2024 Pazar

164 - KAZAN BAKLAVASI (Pudra Şekerli) (Şerbetsiz)

Foto: Ayşe Sunel

İnce açılmıs hamura katlamadan çok ince bir tabaka nişasta ser inperdi.
Nişasta yoksa katlanmis hamurların ortasna parmak ucuyla veya
çivinin tepesi ile bastırırdi ,Ortası yapışan hamur yağda açılmazdı .
Üzerine de kahve makinesinden gecirip incettigi şekeri hamurun uzerne serperdi (zannediyorum o zamanlar pudra şekeri yoktu )
Biz çocuklar bunu şerbetliden daha çok severdik
Kaynak: Kafiye Çinicikök

Blog Listem