Foto: Fehime Çağlar
Güveç tarifi: pirinci ıslatıyorum...
soğan biber kavuruyorum..
tavuk etlerini de kavururken kırmızı biber de atıyorum...
etlerin rengi dönünce domates rendesi koyup pisiriyorum biraz..
derisi yırtılmaya başlayınca suyu koyup kaynatıyorum...
tuzunu atmak gerek bu arada.
suyu pirinç ölçüsünün 2 katı olacak..
soğan biber kavuruyorum..
tavuk etlerini de kavururken kırmızı biber de atıyorum...
etlerin rengi dönünce domates rendesi koyup pisiriyorum biraz..
derisi yırtılmaya başlayınca suyu koyup kaynatıyorum...
tuzunu atmak gerek bu arada.
suyu pirinç ölçüsünün 2 katı olacak..
Pirinçleri nişastası bitene kadar yıkayıp, bir avuç bulgur karıştırıyorum..
Bulgur tane,tane olmasını sağlar..
tepsiye Pirinçleri güzelce yayıyorum,
etleri dizip bütün suyunu ekliyorum.uzerine nane..
fırını 250 derecede ısıtıp hazırlıyorum...
ocakta güvecin suyu kaynayana kadar çevire çevire fokurdatıyorum...
hemen fırına verip kaynaması başlayınca fırını 200 dereceye indiriyorum..
böyle yapınca tane tane olur,lapa ve dirilik kalmaz.
suyunu çekince güvece tepsi örtüp demlendiriyorum..
10 dakika sonra fırından çıkarıp servis yapılabilir..
Bulgur tane,tane olmasını sağlar..
tepsiye Pirinçleri güzelce yayıyorum,
etleri dizip bütün suyunu ekliyorum.uzerine nane..
fırını 250 derecede ısıtıp hazırlıyorum...
ocakta güvecin suyu kaynayana kadar çevire çevire fokurdatıyorum...
hemen fırına verip kaynaması başlayınca fırını 200 dereceye indiriyorum..
böyle yapınca tane tane olur,lapa ve dirilik kalmaz.
suyunu çekince güvece tepsi örtüp demlendiriyorum..
10 dakika sonra fırından çıkarıp servis yapılabilir..
Tavuk pişerken tereyağı da atılırsa daha da lezzetli olur..
afiyet olsun deneyene.püf noktalarıyla yazdım bildiğim kadarıyla...
afiyet olsun deneyene.püf noktalarıyla yazdım bildiğim kadarıyla...
Kaynak: Fehime Çağlar
Vildan Sabriye Söğütlü Şayli'dan
Foto: Vildan Sabriye Söğütlü Şayl
Kapama tarifi: iri parçalı tavuklar tepsiye konarak fırına verilir. Bu sırada sıvı yağda iri bir baş soğan (çentilerek doğranmış olacak) kavrulur. Pirinç ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Kavrulan pirinç tepsiye az pişmiş tavukların yanına konur. Bire iki olacak şekilde sıcak su konup fırında suyunu iyice çekene kadar pişirilir. Kemikli kuzu eti ile de yapılır. Özellikle hıdrellezde kuzu ile peşte pişirilirmiş.
Kaynak: Vildan Sabriye Söğütlü Şaylı
Foto: Bulgaristandan Zekerya Zekeriev
Ben yapıyorum tavuk etlerini pişiriyorum önce tencerede sonra tepsiye pirincini koyuyorum diyelim ki iki bardak pirince 4 bardak tavuk suyundan tuzunu databii tavuk etlerini üzerine dizin fırına pişmeye bırakın çok kurutmayin pistimi çıkarın afiyet olsun hepimize
Kaynak: Serpil Yangın Hayri
Foto:Seviye Azamatoğlu
Sogani yağda döndür
biraz sonra tavuk butunu yıka koy tencereye ikisi kavurulsun güzel baharatlı karabiber biraz kimyon ve çay kaşığı yarısından az zerdecal koydum
ve suyunu koy kaynasın etler pisenekadar
tepsine göre pirinci tavaya al ve üstüne butlari diz