Foto:Vildan Sabriye Söğütlü Şayli
TARİF:Patatesin haşlanması, hamurun fermantasyon sürecini kısaltırken ekmeğin bayatlama süresini uzatır.
Ayrıca bayatlama sürecinde oluşan ufalanmayı tamamen önler, elastik ve tok yapıyı sürekli korur.
Haşlanmış patates ile ekmeğin kimyasal yapısı değişir.
Ek katkı maddelerine gerek kalmaksızın vitamin, mineral ve antioksidan açısından zenginleşir..
elektrikli fırın patatesli ekmeği kurutur bu yüzden fırın içine kap ile suyu bu nedenle koyuyoruz.
Çok güzel pişiyor. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık
Otmek tarifi, iki tane haşlanmış patates iyice ezilir.
(Daha önce yapılan ekmeğin hamurundan un sandığında saklanır.) ekmek hamuru varsa kullanılır,
yoksa maya ve karbonat ile hamur ele yapışan bir kıvamda yoğrulur.
Hamur mayalanma için bekletilir. Tekrar yoğrulur.
Tekrar mayalanması için bekletilir.
Çok az un ile hamur katlana katlana şekillendirilip tepsiye konur.
Üzerine su sürülür.
Fırının içine toprak kapta su konup ekmek fırında pişirilir.
Tuz damak tadına göre ayarlanır
Kaynak:Vildan Sabriye Söğütlü Şayli