KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Ekim 2024 Pazartesi

171 - KARTOPLU KUŞBAŞILI AŞITILGAN SOZMA KOBETE

 

Foto: Vildan Sabriye Söğütlü Şaylı

Hamuru tuz, su ve bir nohut büyüklüğünde maya ile yoğurdum. Bezeler yapıp altına 15, üzerine 10 tane olacak şekilde tabak büyüklüğünde açıp aralarını tereyağı ile yağladım ve tepsiden taşacak kadar merdane ile açtım. İçi için ise soğanı ve kuzu kuşbaşı eti kavurdum. Domates sosu ve küçük doğranmış patatesleri ilave edip pişirdim. Soğuk olarak iç malzemesini döşedim. Biraz kekik ve pul biber, karabiber serptim. 10 bezeyi yine aralarını tereyağı ile yağladım ve tepsi büyüklüğünde açtım. İç malzemelerin üzerine koyup kenarlarını kıvırıdım. Üzerine su sürüp fırında pişirdim
Aynı şekilde tavuk patates ile de yaparım.
Kaynak: Vildan Sabriye Söğütlü Şaylı



Blog Listem