KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

20 Ekim 2024 Pazar

165 - KIRIM BAL BAKLAVASI

 
İçindekiler:

Hamur için:
Un - 500 gr
Maden suyu veya sade su - 200 ml
Yumurta - 1 adet
Tuz - 0,5 çay kaşığı
Şeker - 2 çay kaşığı
Rafine ayçiçek yağı – 60 ml
Soda - 1 çay kaşığı silme

Derin kızartma için:
Rafine ayçiçek yağı – 500-700 ml

Bal şurubu için:
Su - 1,5 su bardağı
Şeker - 1 su bardağı.
Bal - 4 yemek kaşığı. l.

Tarifi:
Elenmiş una tuz, şeker ve soda ekleyin, her şeyi karıştırın. Daha sonra yumurtayı, suyu ve ayçiçek yağını ekleyin. Maden suyu yerine 1:1 oranında suyla karıştırılmış süt veya sade su kullanabilirsiniz. Sert elastik bir hamur yoğurun. Hamur homojen olmalı ve ellerinizi iyi bırakmalıdır. Hamuru üstü kapalı olarak 30-60 dakika dinlendirin.

Hamuru 4 parçaya bölün. Her parçayı mümkün olduğu kadar ince açın ve eşit elmas şeklinde kesin. Hamurun biraz kurumasını bekleyin - 15-20 dakika - o zaman katmanlar birbirine yapışmayacaktır.

4-6 eşkenar dörtgeni üst üste istifliyoruz, ortada elmas şeklinde bir yuva yapıyoruz ve keskin bir köşeyi içinden geçiriyoruz.

4. Yağı derin bir tavada veya kazanda iyice ısıtın. Baklavayı bol miktarda kaynar yağda pişirin. Baklavayı indirmeden önce baklavanın katları birbirine biraz yapışmışsa ayırın. Veya kızartırken çatalla düzleştirebilirsiniz. Bu, baklavanın kabarık olması ve katmanların birbirinden iyice ayrılması için yapılır.

5. Şerbeti hazırlamak için suya şeker ve bal ekleyip kaynatın. Soğuyan baklavaları sıcak şerbete batırıp 15-20 saniye kadar bekletin.
Kaynak: Elena Lagoda

 


Blog Listem