KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

27 Ekim 2024 Pazar

170 - KABAK PİDESİ

 
Foto: Vildan Sabriye Söğütlü Şaylı

bir çay bardağı sıvı yağ, üç çay bardağı su, bir çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz ile hamur yoğrulur. Bezeler yapılır ve olabildiğince ince açılır. İçi için balkabağı rendelenir. Bir tatlı kaşığı tarçın, kırılmış ceviz, şeker ve sıvı yağ ile karıştırılır. Açtığımız yufkayı ortadan ikiye bölüp içine kabaklı harc yayılır. Her bir yarım yufka rulo şeklinde sarılıp tepsiye dizilir. Üzerine şeker serpilir ve fırında pişirilir Kaynak: Vildan Sabriye Söğütlü Şaylı

Blog Listem