AKITMA TATLISI
Tatar yemekleri serisine akıtma tatlısı ile devam ediyoruz
Un iki yumurta yarım kilo süt bir tatlı kaşığı kadar tuz bir çay kaşığı karbonat boza kıvamında çırpılır, Bir kaba yağ azda su konur karışım teflona hafif sürülür,sonra cıvık hamur kepçeyle tavaya dökülüp yaydırılır, Alt üst pişirilir
Eski usül ile ortaya bir tepsi konulup akıtmalar irice yapılıp üst üste on tane kadar koyup kare kare kesilir ve üstüne kaymaklı tarafından şekerli süt dökülür ve hep birlikte kaşıklanır.
veya kişi başına iki üç akıtma kare kesilip tabağa konulur
sütün şekeri biraz bol tutulur, ve tabaktan kaşıkla alınırken sütünden de aldırarak yenir.
güzel bir tadı vardır
afiyet olsun