![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQS15deM_B8RnfpnhK29QsXwAJ74h6oCEwF9A30axnkdQKO688HDdOxIM9uK9qBsqZhdASewy8vJaKZZAyHVMKTpvbeaxHzTSsk-N0qOkybTMbltfnqmJ8G5SZGMkeYJXAczGHRFrJFoJe/s1600/katmer.png)
MALZEMESİ
hamuru için
Bir kilo un, iki bardak su, bir çay kaşığı karbonat
ve açılan hamura sürmek için çok az sıvı yağ
Hamur malzemesi karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
mandalin iriliğinde hamur kopartılıp küçük tepsi büyüklüğünde açılır
açılan hamur sıvı yağ ile yağlanır
Sarburma gibi sarılıp (sarma yada çarşaf böreği gibi)
elle hafif hafif yanlara çekilerek biraz uzatılır
S şeklinde biri öne biri arkaya kıvrılır
Kıvrıklardan ikisi üst üste konur elle hafif bastırılıp
tabak iriliğinde oklavayla açılır
Tavada veya saçta pişirilir
Yağın içine haşhaş karıştırılırsa daha lezzetli olur
afiyet olsun
Derleyen: Nafiz Gönlüşen