KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

29 Aralık 2010 Çarşamba

112 - AŞITGILI KALAKAY

AŞITGILI KALAKAY
Aşıtkılı kalakay tarifine yine Nogay forum sayesinde ulaşıldı
Uvma kalakay konusu açıldığında yapılan tarifi görünce kendilerinin uvma kalakayı farklı yaptığını söyleyen esra battal kendi tariflerini şu şekilde veriyordu, hamuru mayaladıkları için uvma kalakaydan farkı anlaşılması için aşıtkılı kalakay yazıldı, bir arkadaşta isminin aşıtgılı kalakay olduğunu yazmış zaten

ilk itiraz TATAR CEMAL rumuzlu arkadaştan geldi uvma kalakay tarifine
kabartma tozu mu? hamur mayası kullanılıyo ama

ardından HACER rumuzlu arkadaş mayalı olanına aşıtkılı kalakay dendiğini yazdı
Yok hamur mayasi asitgili kalakayga salinadi diydi annemm

kalakay cesitleri 4 oldu Cheesy
uma kalakay
mayli kalakay
kisir kalakay
asitgili kalakayyyy

ve nihayet ESRA BATTAL dan tarif geldi

bunlar ekmek çeşitleri 
ya farklı olarak biz söyle yapıyoruz;
1kg un
maya
tuz
zeytin yağ
bunlar bir kapta yoğruluyor katı bir şekilde.
sonra dinlenmeye bırakılıyor.
sonra tepsiye sığcak şekilde açılır.
yerleştrilir tepsiye.
üzeri suyla ayda sütle ıslatılır.
kaşık basıyoruz.
sonra fırına.mis gibi kızarana kadar sonra ayakçayla bir güzel yeniliyor.
afiyet olsun
Tarif: ESRA BATTAL
*-*-*
Un tuz su maya kullanılarak hamur mayalanır. Mayası gelen hamurun ele biraz yağ dökülerek havası alınır. Hamur tepsiye bastırılarak 15 20 dk tepsi mayasından sonra bir yumurta iki kaşık yoğurt iki kaşık sıvı yağ iyice karıştırılarak hamurun üzerine sürülür. Üstüne kaşık yada çatalla bastırılarak desen yapılır. 200 derecede pişirilir. Çok güzel olur Afiyet olsun.
Tarif: Müzeyyen Ece

Blog Listem