SÜTLÜ SORPA
Önce bildiğimiz ovmaç hazırlıyoruz 3-4 kaşık unu tepsiye yayıp üzerine su serpeleyim tepsinin üzerinde ve avuç ayaları içinde ovalayarak ovmaç yapıyoruz
Ovmaçlar hazır olduktan sonra
1 litre sütü kaynatmak için tencereye koyuyoruz, tuzunu katıyoruz
süt kaynayınca ovmaçları yavaş yavaş dökerek karıştıra karıştıra sorpaya koyuyoruz
hamurlar pişince ateşten
süt kaynatılır, içine az tuzlu hamurdan elle şehriyeler yuvarlanıp atılır
hamurlar pişince tencereyi ateşten alıyoruz
üzerine tereyağda yakılmış kırmızı biber yaparak döküyoruz, ağız zevkine göre karabiber de olabilir
afiyet olsun
Derleyen : Nafiz Gönlüşen Kaynak : Sadiye Gönlüşen