![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0-lL4zWYo6gr30oofODOu_scRwf7bdVGvwwWuAE5LTccxKn13aL9HPZhK_BG_ZUCWRv4q665z8uag3KkrmEdMd01yID1NUxBs2c27VKgQZpVWytDn2Z7cg9P5JE2G6H8vFIYEhFpgAj4v/s1600/aldama.png)
tatar yemekleri serisine aldama yada diğer adı inkal ile devam ediyoruz, inkal kafkasya nogaylarına ait bir yemek, nogaylar gittikleri yerlerdeki kültürlerlede iletişime geçiyorlar, inkal tüm kafkaslarda yapılan bir yemek ancak nogay inkalının sadece adı benziyor, nogay inkalı daha çok kazakların beşparmak isimli yemeği ile özdeştir.
Bir kilo un
iki su bardağı kadar su
bir çorba kaşığı silme tuz
bir yumurta
karıştırılıp yoğrulur
Kulak memesi yumuşaklığından daha sertçe bir hamur yapılır
Üzerine bir bez örtüp dinlendirilir
hazırladığımız hamurdan pazı açılır ve yaklaşık iki santimlik kareler kesilir
karelerin iki ucu birbiri üstüne getirilerek bastırılır
ve aldamalara şekli verilir
bu arada kemikli(süyekli) et pişirilip et suyu (sorpa ) elde edilir pişirdiğimiz etler sorpanın içinden alınır
ve hazırlamış olduğumuz aldamalar (inkaller) sorpanın (et suyunun) içine atılır ve pişirilir.
pişen aldamalar (inkaller) tepsiye alınır üzerine içinde kırmızı biber yakılmış tereyağ dökülür üstünede haşlama etler ya kemikli halde yada kemiklerinden sıyrılarak konur ve sorpasıda bir tas içerisinde yanına konularak servis edilir
dilenirse sarmısaklı yoğurt ilede servis yapılabilir
afiyet olsun
Derleyen:Nafiz Gönlüşen Kaynak:Aynur Gönlüşen