MERCİMEKLİ LAKŞA ÇORBASI
Malzemelerimiz
iki bardak mercimek, su, tuz, salça, hamur
bir taraftan mercimeği haşlamaya başlarız
diğer taraftan un yumurta su tuz ile mayasız hamur tutulur hamur soğuk su ile yoğrulur
Elma büyüklüğünde bir hamur yapılır
Bir pazı açılır
İki parmak genişliğine şeritler kesilir, üst üste konulur
Sonra bu şeritlerde 2-3 kibrit genişliğinde kıyılır
Taze hamurdan yapılan bir çorbadır,hamuru çorba yapılmaya karar verildiği zaman yapılır.
tencereye biraz yağ koyulup bir soğan çentilip yağda kavrulur
bir kaşık da salça atıp çevrilir
son olarak 5 bardak su ilave edip kaynatmaya başlıyoruz
kaynamadan hamurları içine atmıyoruz
Çorba kaynadıktan sonra hamurlar kaynayan suyun içine atılır
Afiyet olsun.
Derleyen: Nafiz Gönlüşen
Ve bir şiirden alıntı
Cengem sıyır savgan sun,
Anam lakşa keskende,
Akşam celı eskende,
Şarık kíyíp kaytkanım,
Colda türkü aytkanım
Tíştiy tüşe esíme.