KAŞIK KÖBETESİ
Кубэтэ / Кубете
daha sonra üstte kalan yarıda ekmek niyetine kullanılıyor altta kalan kısım kazıttırılarak yenmeye devam ediliyor
Derleyen : Nafiz Gönlüşen Kaynak : Gürsel Talay
İsmi banada acaip geldi ama yapacak bir şey yok, diğer köbetelerden ayırmak için böyle isimlendirdim. çünkü bu kobete kaşıkla yeniyor.
köbete piştikten sonra demleme ve yeme biçimi değişik olan bir köbete
pirinçli tavuklu köbete pişirildikten sonra üst kapak yarım kesiliyor
kesilen kısıma pirinçli tavuk sorpası dökülüyor köbetenin kesilmeyen yarısının altınada sorpanın geçmesi sağlanıyor ve kapak kapatılıp üzerine bir bez örtülüp demlendiriliyor
demlendikten sonra kapak ekmek niyetine kullanılıyor ve iç kısmı kaşık kaşık yeniliyordaha sonra üstte kalan yarıda ekmek niyetine kullanılıyor altta kalan kısım kazıttırılarak yenmeye devam ediliyor
Afiyet olsun
Derleyen : Nafiz Gönlüşen Kaynak : Gürsel Talay