Tatar yemekleri serisine kıtır tatlısı ile devam ediyoruz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtFwEEIdvYS3XhFpWPUJIlS0gCaE3Blav3_qs_MAGvvkq4MFAPDYCsfRVSq6QVVqG4M-eoJcj0KDTVOxebym2Nfa3uLqtt59XmNgRrHF4wSzEvdKIMvJQskEYKF0w2gYwGvxbjAdwOrdg5/s400/k%C4%B1t%C4%B1r+tatl%C4%B1s%C4%B1.png)
Genellikle çiğbörek yapılırken çiğböreğin kesilen kenarlarını değerlendirmek için yapılır
çibörek için yapılan hamurun aynısı yapılır
ince ince uzunca kesilip yağda kızartılır
tırtıllı kesecekle daha güzel oluyor keserken resimlemeyi unutmuşuz
çıkardığımız kıtırların üzerine sıcakken toz şeker dökülür
sıcak olduğu için şeker eriyip yapışır
pudra şekeri daha güzel oluyor
kıtırlar soğuduktan sonrada tekrar üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri sepelenir
afiyet olsun
Derleyen: Nafiz Gönlüşen