35 - KUZU SORPA
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8_LXiBuTMOlfUbM9fkpA9DF9uYGS5TDdVXMY9udtwb2rtkuFVOOnKbuUcZDnnZLx-AOd93oHOE9qejrAUDYXt5ECKWO4QLPc8ltM2Kr6a_gn8d0y9AN1ctU9UPA2FJFYOaa-9yYWeJtrU/s1600/SORPA+(600%2Bx%2B450).jpg)
Sorpada et bulunmaz, sorpa sorpadır, sorpa etin suyudur,
ancak etli sorpada yapılabilir, kuzu etinden yapılırsa kuzu sorpa olur doğal olarak
Oğlak eti yada kuzu eti kemikli olarak tencereye konur haşlanır
Etler pişince suyu alınır eğer çok fazla yağlı olursa üzerinden yağı alınır
yeşil soğan kavurmadan küçük küçük doğranıp atılır
içine un soğan konmaz sulu yağlı bir çorba olur sorpa
tabaklara alınıp üzerine nane sepilip sıcak sıcak içilir
annemler hıdrellezde oğlak ile yaparlarmış.
СОРПА
Derleyen: Nafiz Gönlüşen