![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJnJ81shEXo7_yTHDOVUVlFEEdDGQ88eGffimfrh3LUlmuAITOR7VCIMi5orxsNdkYg8J695xuDYCygC8KxX6jXnIrku_uArUyX4yMvtaB4UvxknwSv7CN5T6UKcPhYnw6_y9vofdlcUJ4/s400/images.jpeg)
1 kg. un, iki bardak su, bir tatlı kaşığı kadar tuz,
350gr kadar kıyma, bir cay kaşığı karabiber yağ
Un, tuz ve su ve yarım bardak yağ konur
bi çorba kaşığı kadar sirke konur
karıştır yoğrulur hamur yapılır.
Yumruk iriliğinde hamur alınır sofra büyüklüğünce
çok büyük pazı açılır olabildiğince inceltilir yani
Üç tane altı için üç tanede üstü için yeter
Pazılar açıldıktan sonra bi pazı alınır yağlanır
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicw9Sou1Zee4QtX0vCPuPfWSvhE7cFmtUxZZGaut_zZw64qd877O_q7uKtolUHHV7wgbIYeS66hT2bRcCoIDp7CRUsG-ogwHY3iBR2WVRXLsH-JSamL3q34pACBouEkbzklo66mGT9RO8Q/s1600/9.jpeg)
üstüne bipazı daha konarak yağlanır
bi pazı daha konup yağlandıktan sonra
ortasında bir tabak sığacak kısmı hariç
uçtan başlayarak ortaya doğru üçgenvari kesilir
yani çiçek gibi olacak sanki,
kesilen parçaların ucu ortaya üst üste konur
Tepsi büyüklüğünde tekrar açılır
bu işlem kat tat olması için yapılıyor, eğer altı yapraklı ise 3*7=21 katlı olur en azından
alt kat olacak hamur tepsiye yayılır
pırasalı yapılacaksa bir bağ pırasa yeterli
pırasalar doğranır kıymayla kavrulup harcı yapılır
irice bir patates küçük küçük küp küp doğranıp
ilave edilip kavrulur
en son kıymada ilave edilip kavrulur
harcın üstüne konup pide kapatılır
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWYoHldkDH4yjGHy-ArObOkoT6QKeLbekWvaxrWbtrnNl3_ktMUHyEQcS-gTdeZ8811w6BUC90rbOjo1gbCj-1A8DTr2NPuJk-BARM25NIzZfJEvYweiQJHDtb-WFDxGfH8wfyEIuP-Zun/s1600/3.jpeg)
Kenarları burularak kapatılır, ben kenarlarını burmayı bir türlü beceremedim üst katı biraz daha büyük yapıp tepsinin altına sokuşturuyorum
sıcak fırına konup pişirilir piştikten sonra
elle hafif su serpelenip üzeri bezle kapatılır
Derleyen: Nafiz Gönlüşen